Tre ting du bør overveje, når du vælger dit trægulv

31 marts 2020
Camilla Skøtt
Tre ting du bør overveje, når du vælger dit trægulv

Gulvet har essentiel betydning for den stil, du gerne vil skabe i dit hjem, og derfor er det vigtigt, at du vælger rigtigt i første omgang. Vi har fundet tre gode råd til dig, der har svært ved at træffe en beslutning.

Når du skal skabe den helt rigtige stemning i indretningen derhjemme, er det essentielt at kigge på de tre store flader; gulv, væg og loft. Det er de grundlæggende elementer i boligen, og de skal spille sammen for at danne en helhed.

Gulvet i dit hjem skaber bund og tyngde, og det giver karakter til rummet. Samtidig er det vigtigt, at din stil i forhold til møbler og inventar matcher det gulv, du vælger.

Andet og mere end bare et gulv

Nogle mennesker vil sige, at et gulv bare er et gulv – men det er meget mere end det. Det er hele fundamentet for din indretning; vægge og loft kan du altid male om, det kan du ikke med gulvet.

Når du skal vælge, hvilket trægulv der skal være i dit hjem, bør du overveje tre ting: udseende, slidstyrke og vedligeholdelse.

Når det kommer til udseende, kan du vælge de helt lyse og rolige sorter som birk eller ahorn eller de mere levende som eg og bøg. Er du til et mørkere og mere varmt udseende, er valnød og jarrah spændende alternativer.

Dernæst er der slidstyrken, og her er det essentielt, at du vælger en træsort, der er stærk nok til det rum, den skal bruges i. Fyr er meget blødt, og der kommer hurtigt mærker efter høje hæle og møbler, så den egner sig ikke så godt til entréen og køkkenet. Eg er en hård og lys træsort, der passer til de fleste danske hjem.

Sidst men ikke mindst er der vedligeholdelse, og her er det et spørgsmål om overfladebehandling. Lak er den stærkeste, derefter kommer olie og til sidst er der sæbebehandling.

Flere Nyheder