Sportsmassage: Alt hvad du behøver at vide

14 november 2022
Anders Hansen

editorial

Sports massage er en massageform, som primært benyttes af atleter. massage kan have mange forskellige formål – sportsmassage er især god til at forberede og efterbehandle musklerne efter et fysisk arbejde. Det kan være i forbindelse med idræt, træning eller konkurrence. Sportsmassage adskiller sig fra andre tidligere for massage på flere punkter – læs mere her og bliv klogere på sportsmassage!

Sportsmassage er en form for massage, der bruges til at hjælpe sportsudøvere med at forberede sig til og komme sig efter konkurrencer. Massagen kan udføres før eller efter en begivenhed, og den kan også bruges som et træningsredskab til at forebygge skader. Sportsmassage adskiller sig fra andre former for massage på flere måder.

sports massage

Dyrker du sport, så er sportsmassage godt for dig

For det første er sportsmassage normalt kortere i varighed end andre typer massage. Grunden til dette er, at atleterne skal kunne vende tilbage til deres træning eller konkurrence så hurtigt som muligt. For det andet udføres sportsmassage typisk med atleten fuldt påklædt, mens andre typer massage udføres med personen nøgen eller delvist nøgen.

Dette skyldes, at det tøj, som atleterne har på, kan give terapeuten nyttige oplysninger om muskelgrupper, der kan have brug for ekstra opmærksomhed.

For det tredje udføres sportsmassage normalt med personen stående i stedet for liggende. Dette giver terapeuten mulighed for at udnytte tyngdekraften til sin fordel, når han arbejder på musklerne.

Endelig udføres sportsmassage typisk med personen i bevægelse i stedet for at være stationær. Dette er med til at sikre, at alle muskelgrupper bliver bearbejdet jævnt.

Sports massage i Kolding og sådan set resten af verden er et vigtigt redskab for atleter på alle niveauer. Det kan bidrage til at forbedre præstationsevnen, forebygge skader og fremskynde restitutionen. Hvis du er interesseret i at prøve sportsmassage, skal du sørge for at finde en kvalificeret terapeut, som har erfaring med at arbejde med atleter.

Flere Nyheder