Smukke og velplejede gulve med en gulvslibning

29 maj 2018
Astrid Pedersen
Smukke og velplejede gulve med en gulvslibning

Er du blandt de heldige, som har fået fingre i et hus eller i en lejlighed med et ægte, solidt trægulv –måske endda et originalt trægulv, som er lagt ind, da huset blev opført? Så bør du passe godt på denne skat, for originale plankegulve er noget at det lækreste! Træ er ubetinget det materiale, som egner sig bedst som gulvbelægning. Det er et levende og organisk materiale, som føles rart imod fødderne, og det har visse støjdæmpende egenskaber. Et trægulv, som bærer præg af omsorgsfuld pleje og beskyttelse, er et kæmpe aktiv for enhver bolig.

Uplejede trægulve er grimme og triste

Desværre er der mange, som i alt for høj grad negligerer deres trægulve. Og det er virkelig en skam. Når trægulve ikke modtager den fornødne pleje i form af sæbespåner, eller med jævne mellemrum får et beskyttende lag olie eller lak, bliver træet slidt at se på. Sliddet markerer sig ved en grålig film på brædderne, hvor beskyttelsen er slidt af, og støv og skidt kan få fodfæste i træets overflade. Når træværket er blottet, fordi eventuel lak er slidt af, vil spildte væsker som for eksempel saftevand, kaffe eller rødvin også nemmere kunne skabe pletter. Og solens stråler vil med tiden misfarve træet, så det fremstår gulligt og grimt de steder, hvor der ikke ligger gulvtæpper.

Kom de trætte og slidte trægulve til undsætning med en grundig gulvslibning

Således vil dit trægulv ikke udgøre et plus for din bolig, hvis du ikke har sørget for at vedligeholde det – snarere tvært imod. Men til alt held kan du råde bod på skaden, og få dit trægulv til at stråle igen. I de fleste tilfælde skal der blot en gulvslibning til. Ved en gulvslibning fjernes det øverste par millimeter af overfladen, hvilket er fuldt tilstrækkeligt til at fjerne misfarvninger og gøre gulvet jævnt og ensartet. Læs mere om gulvafslibning i København på gulvkanonen.dk

Flere Nyheder