Professionel alkoholbehandling i trygge omgivelser

19 januar 2019
Astrid Pedersen
Professionel alkoholbehandling i trygge omgivelser

Alkoholisme er blandt de former for afhængigheds baseret misbrug, som er mest udbredt i især den vestlige verden. De virksomme stoffer i alkoholiske drikke er på én og samme tid særdeles afhængigheds skabende og nedbrydende for kroppen og dens funktioner.

Da kroppens tolerance over for disse stoffer samtidig stiger, og en alkoholiker derfor har brug for mere og mere alkohol for at opnå den ønskede effekt, nedbrydes kroppen og hjernen hurtigt i takt med at afhængigheden får bedre fat. Det tager således ikke mange år at opbygge et farlige alkoholmisbrug, som ødelægger de kognitive og mentale funktioner såvel som de motoriske evner og kroppens basale funktioner.

En hardcore alkoholiker behøver store mængder af alkohol i blodet for overhovedet at kunne fungere på et nogenlunde ”normalt” niveau – mængder, som ville have sendt almindelige mennesker i dørken med et brag. Til gengæld er vedkommendes krop utroligt belastet og slidt af den høje mængde alkohol. Især leveren og nyrerne, hvis primære funktioner er at udrense urenheder for kroppen, lider stor skade. Derfor er det vigtigt at få bremset et misbrug af alkohol, mens det stadig er i de begyndende faser.

Behandling af alkoholmisbrug på professionelt misbrugscenter

Selv om misbruget kun har stået på i forholdsvis kort tid, kan der stadig opstå meget slemme abstinenser i forbindelse med ophør. Det er således vigtigt, at afrusning og afgiftning – og den efterfølgende afvænning og rehabilitering – foregår i trygge, professionelle rammer, med erfarent behandler personale og omsorgsfuld pleje døgnet rundt.

Hos Behandlingscenter Stien kan misbrugsramte – her under alkoholikere – få den helt rette pleje og terapi, som ikke alene vænner dem af med misbruget, men behandler roden til problemerne, og giver dem redskaberne til at opbygge et nyt liv uden stoffer eller alkohol.

Du finde meget mere information angående alkoholbehandling, misbrug og afhængighed på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder