Nyd de smukke nyafslebede trægulve

29 september 2020
Lotte Hindsberg

En af de bedste ting ved de gamle københavnerlejligheder, som også kan ligge andre steder end lige i København, er de smukke trægulve. Det er muligt at resten har været noget være klamphuggeri og som har krævet omfattende renovering, så er gulvene stadig flotte og vil sikkert også holde længere end hele bygningen, hvis man passer på dem.

I dag er det moderne at de bliver afhøvlet og så enten lakeret eller vasket med brunsæbe. Tidligere fik de mørk bejse. Har du overtaget en lejlighed, hvor gulvene stadig har den mørke bejse og du gerne vil have det lyse træ tilbage, skal gulvet afhøvles. Ellers kan det være nok blot at give dem en let afslibning, før de igen står som nye. Du kan læse mere her https://gulvkanonen.dk/.

Få dine trægulve afslebet

Det er bestemt muligt selv at afslibe ens trægulve, men det er tidskrævende. Du skal regne med at afsætte 2 dage af til hver rum. Det er ikke i princippet ikke svært at afslibe gulve, men det kræver at man ved hvornår der skal skiftes sandpapir. Hvis du ikke skifter kommer der ridser i træet. Skrifter du for tidligt bliver du aldrig færdig. Derfor giver det god mening at overlade det til et firma, der har den nødvendige erfaring. 

Hvis du vælger at få et firma til at afslibe dine gulve, skal du gøre dig selv den tjeneste at kontakte mindst 3 forskellige. Dermed er du med til at mindske risikoen for enten at hyre den dyreste i område eller betale så lidt for opgaven at dem, der skal afslibe gulvene ikke har tid til at gøre et godt arbejde og efterlader dem med mange ridser.

Husk også at undersøge hvad tidligere kunder har haft af oplevelser med de forskellige firmaer du har bedt om at sende et skriftligt tilbud.

Flere Nyheder