Nogle dyr er der flere af end andre

18 juli 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi kender nok mange af os det med, at vi skal sove en sommerdag, og så er det som om, at der er alt for mange myg i soveværelset.

Tager man på skovtur i samme periode, så kan man ende med at placere sig på en myreture, hvor det virker til, at det aldrig slutter med antallet af myrer, som der kan komme ud af det.

Og nogle dage, hvor man bare gerne vil sove, så er det som om, at fugle skal holde konference udenfor og snakke om alt muligt “vigtigt” på skæve tidspunkter af døgnet.

Derfor kan man godt regne ud, at der nok er nok af disse arter derude, og selvom de er en del af økosystemet i verden, så kan vi godt blive lidt trætte af dem.

Andre arter af dyr er decideret invasive, mens andre er på listen over truede dyrearter

Dyr

Vi kan ikke nå at redde alle dyrearter

Nogle dyr har bare en “udløbsdato” for at klare sig i verden, fordi de ikke kunne tilpasse sig godt nok, så de alligevel skulle uddø.

Men andre gange er det os mennesker, der har drevet rovdrift på dem uden at tænke på de langsigtede konsekvenser for den slags.

I sådan et tilfælde skylder vi naturen lidt for at sikre bestanden af dem, der er tilbage, så vi kan gøre vilkårene bedre for dem, så de kan klare sig selv.

Andre gange er det jo vores skyld, at vi har sendt en invasiv art ud et sted, hvor de ikke har nogle naturlige fjender, så det er vores opgave at sørge for, at vi holder bestanden nede.

Vi mennesker har derfor en stor indflydelse på, hvordan det står til med mange dyrearter i verden, og det skal vi huske på, hver gang vi ændrer på nogle forhold for dyrene.

Flere Nyheder