Lav citronfromage med respekt og omhu

Der er næsten ikke noget værre, om man så er blevet inviteret på middag eller spiser ude og tænker, at man da godt kunne tænke sig en lille dessert eller håber på, at den bliver serveret som en citronfromage, og så kommer der en tarvelig undskyldning af en omgang, påstået, citronfromage ind på bordet.

Den er slatten, den mangler farven, konsistensen er helt forkert, men nok værst af alt, så er smagen helt forkert, ja, den er nærmest afskyelig.

Du overvejer meget seriøst, om du skal kalde på tjeneren for at få en ny omgang serveret, fordi du næsten vil kalde den sundhedsskadelig at spise, og faktisk tænker du også, at når du kommer hjem, vil du skrive en klage til restauranten og give dem en dårlig anmeldelse på nettet.

Er du til middag hos nogle, som du kender godt og har et godt forhold til, så vil du nødigt fornærme dem, så du prøver at finde på en akut undskyldning om, at du altså ikke har plads til mere i maven efter hovedretten.

Du vil i hvert fald ikke sige, du pludselig har fået det dårligt, for det peger bare tilbage på det, du indtog tidligere i form af forret og hovedret.

Og apropos de forudgående retter, så er det synd og skam, at desserten her med citronfromagen skal være så elendig, for det ødelægger virkelig det samlede indtryk.

Som sagt taler vi ikke om, at den bare er lidt forkert, men decideret elendig at både se på og spise.

Det kan være, værtsparret har haft for travlt til at fokusere godt nok på desserten, så det gik helt galt, eller kokken på restauranten kom til at sammensætte en forfærdelig omgang citronfromage.

Dette undskylder dog ikke, hvad man serverer, så når citronfromagen skal laves, så er det altså vigtigt, at man tager sig den nødvendige tid til at gøre det.

Anders Lundtang Hansen