Hvad er symptomerne på et alkoholmisbrug?

12 oktober 2018
Lykke Holzmann Søby
Hvad er symptomerne på et alkoholmisbrug?

Misbrugere er typisk folk der bliver ved med at drikke, uanset resultaterne. Heldigvis kan man få hjælp til behandling af afhængighed af alkohol.

Alkohol kan være et vanedannende stof. Ikke alle der drikker alkohol bliver afhængige. Men visse mennesker kan være mere modtagelige end andre over for afhængighed og får brug for behandling af afhængighed.

Alkoholafhængighed og misbrug er ikke nødvendigvis det samme. Alkoholafhængighed henviser til en psykologisk afhængighed af alkohol, der indebærer at personen bliver ved med at drikke og ikke kan stoppe på trods af negative konsekvenser. Personer der lider af alkoholafhængighed, bliver også fysisk afhængige af alkohol og som oplever alvorlige  og nogle gange livstruende abstinenser hvis de holder op med at drikke og imens de er i behandling af afhængighed.

Alkoholmisbrugere er ikke nødvendigvis afhængige af alkohol. Misbrugere er folk der bliver ved med at drikke, uanset resultaterne. Misbrugere af alkohol drikker ikke nødvendigvis altid og er ikke altid beruserede. For eksempel kan en person der misbruger alkohol, kun drikke en gang om ugen. Men når denne person drikker, sætter han sig i risikable situationer eller drikker nok til at forårsage problemer, såsom alkoholforgiftning. Visse personer der misbruger alkohol, kan efterhånden blive afhængige af det.

Symptomer på alkoholmisbrug

Personer, der lider af et alkoholmisbrug, udviser ikke altid de samme symptomer. Typen af symptomer som en person oplever, afhænger af en række faktorer, som f.eks. personens baggrund. Mens alkoholmisbrug symptomer varierer kan visse tegn og symptomer som kan indikere et problem og ved disse kan man foreslå behandling af afhængighed.

Tegn på at en person er alkoholiker eller misbruger af alkohol:

Kan alkoholproblemer skyldes genetik?

Vedkommende bliver ligeglad med personlige / familiemæssige forpligtelser.

Faldende akademisk eller professionel præstation.

Depression.

Konflikter med kære.

Manglende evne til at kontrollere drikkeriet.

Behov for stigende mængder alkohol for at mærke dens virkninger.

Får abstinenser når vedkommende ikke drikker.

Hvis du eller nogen du kender har flere af disse symptomer kan I søge om at få behandling af afhængighed.

Flere Nyheder