Har du svært ved at vande haven?

21 januar 2021
Cecilie Mortensen

Hvis du synes, det kan være svært at finde rundt i, hvordan du vander haven, så er du langt fra den eneste. For hvor ofte skal der egentlig vandes, og hvor meget vand skal der til, når du endelig er i gang? Læser du med her, finder du svar på disse to spørgsmål. 

Hvor ofte skal du vande haven? 

Årstiden kan have meget at sige for, hvor meget vand dine planter kan trænge til. I sommerperioden kan de have brug for ekstra vand, da varmen nemmere kan få dem til at udtørre. Om vinteren derimod vil behovet være væsentligt mindre, og nærmest lig nul, og du skal her passe på, at vandet ikke fryser nede jorden. 

Hvor meget vand skal der bruges, når du vander haven?

Dette kan være svært at give dig et direkte spørgsmål. Men, du kan blive klogere på, hvordan du finder ud af det. Som det første skal du have helt styr på, hvilke planter og blomster, du har i din have. Det har nemlig meget at sige for, hvor meget vand de har behov for.

Søg gerne online efter dine planter, og så kan du finde råd omkring, hvor meget vand, der er behov for. Et godt tip er her, at du læser på de små sedler, der ofte følger med, når du køber planter. Her står der mere om sorten, hvis ikke du kan huske, hvad navnet er på dine planter. 

Som udgangspunkt er det vigtigt, at dine planter får godt med vand, når du vander haven. Ellers bliver det svært for planterne at danne et godt rodnet, og der dannes ikke nødvendigvis et godt fugtlag i jorden. Undgå derfor at du kun “sjatvander”, når du endelig er i gang, da du dermed også vil skulle vande oftere, da planterne ikke får det optimale ud af vandet. 

Flere Nyheder