Genskab dit smukke trægulv med en grundig gulvafslibning i Bagsværd

12 april 2019
Astrid Pedersen
Genskab dit smukke trægulv med en grundig gulvafslibning i Bagsværd

Et ældre trægulv, som er blevet passet og plejet med omsorg og omhu, vil typisk fremstå med en vis patina – men uden graverende skrammer. Dette er vigtigt at tage med i betragtning, når gulvets tilstand og beskaffenhed skal vurderes. Slitage i overfladen på et trægulv vil uvægerligt opstå med tiden som følge af daglig brug. Men det er væsentligt at skelne imellem egentlige skader eller sygdom i træværket, og så de overfladiske skønhedspletter, som kan få et trægulv til at tage sig nusset og uensartet ud.

Hvordan opstår de skæmmende pletter og plamager?

Når et trægulv er ganske nylagt – eller netop har modtaget en grundig gulvafslibning – vil det typisk blive behandlet med enten olie, lak, lud, sæbe eller voks for at beskytte det sårbare træværk. Blandt de mest populære behandlings typer er sæbebehandling, som er en ikke forseglende behandling. Dette betyder, at træværkets særlige karakteristika og unikke personlighed får lov at skinne igennem, samtidig med at overfladen lysnes flere nuancer (såfremt der anvendes hvid pigmenteret sæbe til behandlingen).

Samtidig vil træets overflade få en hinde af sæbe, som på én gang sørger for, at overfladen bliver væske- og smuds afvisende, og samtidig gør den ganske silkemat, således at gulvet bliver en sand fornøjelse at betræde. Når denne hinde er slidt bort, vil træværket atter være blotlagt og sårbart, og ikke længere væske og smuds afvisende. Dette betyder, at såvel spildte væsker som støv og snavs lettere kan aflejre sig i træværkets fibre, og ikke kunne vaskes væk.

Få has på slitagen med en gulvafslibning

Selv om disse slidmærker ikke betyder, at træværket er sygt eller beskadiget, kan de godt virke skæmmende. De kan til alt held nemt fjernes med en professionel gulvafslibning. Du kan få et gratis og uforpligtende tilbud på en gulvafslibning og en ny sæbebehandling på gkservice.dk

Flere Nyheder