For hvilken pris kan man bestille træfældning i Århus?

26 august 2021
Birthe Boye Vestergaard

Står du over for en træfældning i Århus og spekulerer over pris? Læs med her og bliv klogere på emnet.

Der kan være mange årsager til, at man vælger, at et træ skal fældes. Det kan være planer for et nyt byggeri, der skal foregå der, hvor træet står. Eller måske fejler træet noget, og der er en risiko for, at det vælter ned i en nærliggende bygning. Uanset grunden til fældningen, kan det være relevant at undersøge, hvad du skal punge ud med.

Lad altid de professionelle gøre arbejdet

For sikkerhedens skyld bør professionelle træfældere udføre opgaven med at fælde det træ, du har besluttet skal ned. Det kan være fornuftigt at finde fagfolk, der har en uddannelse inden for træpleje, da de samtidig ved, hvordan træet beskæres og fældes på den mest skånsomme måde.

Og dermed kommer vi ind på pris igen. Der er jo tale om løn til en dygtig træfælder, der ofte arbejder under nogle svære vilkår. Det kan eksempelvis være at skåne så meget som muligt omkring træet – planter, blomsterbede og andre træer. Denne proces og dette hensyn sker, imens træfælderen klatrer rundt i det høje træ.

Gør prisen mindre ved at hjælpe

Der er måder at justere prisen for en træfældning på. Det kan eksempelvis være, hvis du selv vælger at køre de grene og kviste væk, der bliver skåret af i forbindelse med fældningen. På den måde er det ikke en opgave, som træfælderen påtager sig og dermed også skal have timeløn for.

Samtidig kan der være noget at spare i forhold til, hvis du beholder den eventuelle flis, der kan komme ud af træfældningen. Hvis du vælger at få noget af træet hakket til flis, er der færre mængder træ at køre væk. Og du slipper for at bestille og købe flis hjem.

Flere Nyheder