Få en fleksibel og nem have med højbede

19 juli 2020
Lotte Hindsberg

Hvis man kender en haveelsker har man sikkert også oplevet at det omkring januar begynder at blive mere og mere fraværende og der kommer flere og flere urtepotter i vinduet og rundt omkring i boligen. Det er nye stiklinger til årets have. Fra omkring januar starter sæsonen med at så stiklinger, planlægning og indkøb af blandt andet nye højbede til haven.

Et højbed er en fælles betegnelse og kan være både små og store, hjemmelavet eller indkøbte og de kan også være både høje og lave. Det er det der gør højbede så velegnet. De kan bruges i alle former for haver. Store som små.

Lav dine egne højbede

Hvis du har valgt selv at lave dine højbede, er det vigtigt at du ikke laver dem for brede for ellers kan du have svært at nå ind i midten og fjerne ukrudt. Det er også en god ide at have plads imellem, så du kan komme ind med en trillebør eller en græsslåmaskine.

Når du bygger dem er det en god ide at bygge dem så høje så du har nemmere ved at luge. Er de lave skal du bøje dig mere ned og det er f.eks. også nemmere for græs og andet ukrudt at få plads i bedet. Ellers er der risiko for at få ondt i ryggen.

Højbede og kapilærkasser

Mange haveelskere dyrker også grønsager, blandt andet tomater og agurker. En af de måder de kan dyrkes er i en kapilærkasse. Det er en grim hvid flamingokasse, men hvor det er muligt at tilføje vand en gang om ugen, istedet for at skulle vande næsten dagligt. De er imidlertidig ikke særlig kønne, men det kan løses ved man kan sætte kapilærkassen ned i et højbed og dermed kombinere det bedste af begge verdener. Det praktiske ved en kapilærkasse med det smukke i et højbed.

Flere Nyheder