Få den rette hjælp til behandling af generaliseret angst

18 juli 2019
Astrid Pedersen
Få den rette hjælp til behandling af generaliseret angst

Føler du dig ofte udmattet, trist og bekymret uden grund – og har du svært ved at håndtere denne følelse? Så er der en vis sandsynlighed for, at du er ved at udvikle generaliseret angst.

Hvad er generaliseret angst?

Generaliseret angst er en af de mest udbredte angst relaterede lidelser på verdensplan. Den ses oftest hos kvinder, og udmønter sig i en række fysiske og psykiske symptomer, som optræder i mere eller mindre voldsom grad. Mennesker, som lider af generaliseret angst, er ofte triste og deprimerede ud ad til. Dette skyldes den generelle udmattelse, som er en naturlig følge af de mange bekymringer og det udtalte tankemylder, som konstant befolker deres hjerner – især ved sengetid, hvor disse forstyrrelser forårsager uregelmæssige søvn mønstre og søvn besvær.

I hverdagen lever angst ramte mennesker med symptomer så som ørhed og desorientering, konstant træthed, muskelspændinger, hovedpine, dårlig fordøjelse, øget svedtendens, forhøjet puls, hjertebanken og åndenød. Når man har angst, fylder overdrevne og ofte irrationelle bekymringer vedrørende økonomi, katastrofer, egen eller andres ulykke samt sygdom og død utroligt meget i den angst ramtes bevidsthed, hvilket er hæmmende for den personlige udfoldelse og det daglige virke.

Rigtig mange mennesker får ikke den rette behandling for deres angst. Hvis angst ikke behandles så hurtigt som man opdager de første symptomer, kan sygdommen udvikle sig. Når angsten tager overhånd, kan den virke direkte invaliderende. Mange angst ramte er permanent sygemeldt, hvilket heller ikke gør livet nemmere.

Hvordan behandles angst?

Angst er en sygdom, som man ikke selv er herre over. Det er vigtigt at indse dette, så man ikke føler syld eller skam over ikke bare at ”tage sig sammen”. Det er dog muligt at leve med angsten, hvis man har de rette mentale redskaber dertil. En dygtig og erfaren terapeut kan hjælpe dig med at komme i stand til at håndtere din angst. Du kan læse mere på angstekspert.dk

Flere Nyheder