Andre end jægere bruger også termiske kikkerter

18 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Termiske kikkerter gør det virkelig markant lettere at jage med.

Tidligere måtte man bruge ens øjne og ører om natten, men den her kikkert er lavet til, at man foruden at kunne se, når det er mørkt, så vil levende skikkelser – mennesker som dyr – træde tydeligt frem, så man næsten tror, at man kigger ind i en parallelverden, hvor alting er vendt på hovedet.

Man må lige tage kikkerten væk fra øjnene for at se, om ens sanser spiller en et pus, men den er god nok: Uden den kikkert kan man dårligt se noget ude i nattens mulm og mørke, også selvom man måske har et godt nattesyn, men tager man den kikkert frem og ser gennem den, så sørger teknologien for, at man kan se, hvad der er derude.

Sådan en kikkert kan man sætte på en riffel, så man ikke skal have den i hånden, og så bliver det meget lettere at nedlægge et bytte, så man også kan få fat i den slags, der kommer frem, når det er nat, eller vi er i mørk årstid i Danmark eller udlandet.

termisk kikkert

Naturelskere bruger også den slags kikkerter

Men man behøver sådan set ikke være jæger for at bruge sådan en kikkert.

Man kan jo være interesseret i det de dyr, som der gemmer sig derude, mens man er taget på telttur, så man ligger helt stille og kigger gennem den kikkert for at få øje på de dyr.

Ellers ville man have svært ved at se dem uden sådan termisk kikkert, men nu kan de faktisk ikke gemme sig bag busker med videre; de kan da godt forsøge, men vi kan se dem alligevel.

Man kan være sådan en type, der søger at se et bestemt dyr, og så får man en større chance for det, når man bruger sådan en kikkert.

Flere Nyheder