Bananpandekager deluxe

Det er faktisk uvist hvordan pandekagen egentlig er opstået, men det er egentlig heller ikke væsentligt.

For faktum er nemlig at pandekager har stået på de danske spiseborde i flere århundreder.
Nu gør de det endda i flere forskellige afskygninger. Der er mange muligheder for variation selvom det er en dej der er sat sammen af simple og helt almindelige ingredienser som mælk, hvedemel og æg som de fleste danskere næsten altid har i huset. 

Fra de helt tynde pandekager man måske har fået hos sine bedsteforældre til dessert til små, buttede amerikanske pandekager til brunchen til mexicanske madpandekager fyldt med hakkekød og grøntsager… der er stødt endnu en variation af den lille dej til og den er især populær på morgenmadsbordet.

Bananpandekagen bliver lavet af mange som et lidt sundere alternativ til de søde amerikanske pandekager.
De friske bananer i pandekagen kan erstatte sukker eller andre sødemidler og kan sammen med havregryn eller en form for mel giv en solid start på dagen og rolig start for maven.
Derudover er der jo næsten ikke det, bananer ikke passer til… så det giver rum for ret stor kreativitet når det kommer til toppings. Både honning, sirupper, nødder og andre slags frugter eller bær er nogle af de populære valg til den ret appetitlige lille morgenmadskage. 

Bananpandekager er super hurtige og lette at lave og via linket kan du finde en god basic opskrift bestående af ingredienser som du næsten med sikkerhed allerede har i køkkenskabet.
Herefter er det kun fantasien der sætter grænser! Lad dig inspirere af billederne eller noget helt andet og gør familien glad med en god morgenmads-overraskelse.

Hvis man laver lidt ekstra bananpandekager kan de også sagtens sættes i køleskabet og fungere som en eftermiddagssnack eller en sød bonus i madpakken. Prøv også at smøre syltetøj, nutella eller moset banan på… 

Mie Clemensen